Titular notícies

EL CJNC PUBLICA EL SEU PRIMER DISC

Divendres 8 Març 2019

El Cor Jove Nacional de Catalunya acaba de publicar el seu primer disc, enregistrat per FICTA i sota la direcció de Josep Vila i Casañas, que vol ser un recorregut per algunes de les obres del repertori sacre més representatives.

Sis anys després del seu naixement – amb l’impuls del Moviment Coral Català i Corals Joves de Catalunya, i amb la complicitat i suport de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural – i havent demostrat el seu nivell d’excel·lència, el Cor Jove Nacional de Catalunya ha publicat el seu primer disc, disponible a totes les plataformes digitals.
 
La coincidència dels quatre-cents anys del naixement de Joan Cererols (1618-1680) i la participació del CJNC en l’estrena dels encàrrecs de nova música coral que la Federació Catalana de Pueri Cantores ha fet en motiu del 42è Congrés Internacional de Pueri Cantores, ha motivat la proposta d’un enregistrament antològic de les obres que han estat els màxims exponents de la música religiosa a Catalunya al llarg dels darrers 400 anys.
 
La “Missa Sagrada Família” de Josep Vila i Casañas, director titular del Cor Jove Nacional de Catalunya 2018, i que es va estrenar el passat 15 de juliol al mateix temple, tanca el disc i li dóna nom. Escrita per a cor, orgue i metall, el seu enregistrament no només permet deixar constància de l’alt nivell del CJNC, sinó també de l’excel·lent qualitat del nou orgue de la Basílica de la Mercè, acabat d’estrenar.
 
Repertori del disc:
Adoro te devote                           Joan Cererols (1618 – 1680)
O Crux                                         Ferran Sors (1778-1839)
Antifona                                       Joaquim Homs (1906 – 2003)
Antifona i doxologia                     Miquel Oliu (n.1973)
Missa Sagrada Familia                Josep Vila i Casañas (n.1966)
Magnificat brevis                          Bernat Vivancos (n.1973)

Últimes Notícies

Web impulsat per:  
Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya Aquest web s'ha creat i s'actualitza amb  Ab·core , la plafatorma de serveis Internet de la Fundació Iwith.org